Kiriman & Gambar : Sarah Jasmine
Carrot Walnut Cake
Sumber : Leen Umar
Bahan-bahan
2 ½ cwn
1 sudu teh
1 sudu teh Bicarbonate Soda
1 sudu teh
¼ sudu teh
¾ cwn
1 cwn
4 bj
1 cwn
1 cwn
3 cwn Lobak Parut (lebih kurang 2 bj yg sederhana besar)
¾ cwn Walnut cincang
Topping
¾ ketul
3 sudu makan
1/3 cwn
1 sudu teh
Cara-cara
2. Ayak tepung bersama baking powder & bicarbonate soda dlm mangkuk
3. Campurkan lobak parut, minyak jagung, mentega cair, cinnamon powder, brown sugar, castor sugar dan telur.
4. Kisar adunan sehingga lembut / gebu. Masukkan tepung, kacau sebati then masukkan walnut cincang & kacau rata.
5. Bakar dlm oven 45 minit hingga 1 jam. Test ngan lidi. Kalau tak melekat dah masaklah tuuu.
6. Biarkan sejuk then buat topping.
No comments:
Post a Comment