Thursday, March 19, 2009

Nescafe Chocolate Moist Cake


Sumber : Rodziah

A

200 gm Butter (klu unsalted lg bagus)
1 cwn gula kastor

B

2 cwn tepung gandum (tepung kek lagi bagus)
1/4 s/teh soda bikarbonat
1 1/2 s/teh baking powder (klu double action lg bagus)
-Ayak

C

1/2 cwn serbuk koko (coklat lg best)
1 cwn air biasa
1 s/teh coffee oil
1 s/teh nescafe
1 s/teh chocolate emulco
2 s/teh esen vanilla (vanilla paste lg best)
Satukan semua bahan

D

3 biji telur (grade B pun boleh)

Cara

  1. Pukul A, masukkan D.
  2. Masukkan tepung dan air berselang seli, akhir sekali mesti tepung.
  3. Bakar 160 celcius, lebih kurang 45 minit. Satu adunan kek seberat ><>g. Bila jual saya kira sekilo je.

No comments:

Post a Comment