Bahan-bahan |
Bahan A 500 gm tepung high protien 30 gm susu tepung 70 gm gula 1 paket ibu roti [11 gm] 1 s/k pelembut roti [optional] 1 biji telur 1/2 s/k garam Bahan B 250 ml air 80 gm majerin Bahan C sosej bijan kuning telur majerin |
Cara Memasak |
1. Masukkan dan gaulkan rata semua bahan A. 2. Masukkan air dan gaulkan lagi sehingga sebati. 3. Masukkan majerin dan gaulkan sehingga adunan kelihatan sebati [ anggaran 10 minit]. 4. Bahagikan adunan pada 60 gm setiap dan buatkan bulat2. Ketepikan. 5. Ambil 1 doh dan gelek supaya menjadi panjang (macam kopok lekor) dan lilitkan dikeliling sosej 6. Perapkan sehingga saiz roti naik sekali ganda. 7. Sapukan dengan kuning telur dan taburkan sedikit bijan. 8. Bakar dalam suhu 200'C selama 20 -25 minit atau sehingga kuning keemasan. 9. Keluarkan dan sapukan majerin untuk kelihatan berkilat dan menarik. 8. Keluarkan dan sapukan majerin pada roti yg telah masak. |
Friday, March 20, 2009
Sosej Roll
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment